Opgericht in 2000

Ontdek ons verhaal

En dat van SharePoint

Join our SharePoint of view

Portal for Business startte haar reis tegelijkertijd met de eerste aankondiging van SharePoint door Microsoft. Hieronder vind je een overzicht van onze reis tot nu toe

Vanaf dat moment hebben we ons gericht op het helpen van bedrijven om de vele mogelijkheden van SharePoint als onderdeel van het Office pakket te ontdekken en te benutten.

We hebben in de loop der tijd uitgebreide kennis opgebouwd over SharePoint Online, Teams, het Power-platform maar ook Azure. Dit stelt ons in staat om organisaties te adviseren en te begeleiden bij de implementatie van deze tools, afgestemd op de specifieke behoeften van hun bedrijf.

Onze dienstverlening is breed en omvat naast het adviseren en inrichten ook training en beheer van de geïmplementeerde oplossingen. Bovendien zorgen we ervoor dat onze klanten over de juiste licenties beschikken voor de door ons geleverde oplossingen.

Bij Portal for Business zien we onze rol niet enkel als dienstverlener; we zetten ons in voor een duurzame en succesvolle samenwerking. De relaties die we met onze klanten hebben opgebouwd zijn voor ons waardevol en we kijken ernaar uit om ook jouw organisatie te ondersteunen.

We begrijpen dat elke organisatie uniek is en daarom geloven we in het leveren van oplossingen op maat. In plaats van een one-size-fits-all benadering, nemen we de tijd om jouw situatie, jouw uitdagingen en jouw doelen te begrijpen. Op basis hiervan bieden we een oplossing die aansluit bij jouw specifieke behoeften en ambities. Onze klanten waarderen deze persoonlijke aanpak en we zijn er trots op dat we oplossingen kunnen bieden die een werkelijk verschil maken.

Naast onze technische expertise, vinden we het ook belangrijk om een betrouwbare en ondersteunende partner te zijn. We zijn er om je te helpen, of je nu net begint met uw digitale transformatie of al verder gevorderd bent. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar om eventuele vragen te beantwoorden en problemen op te lossen. Bij Portal for Business streven we ernaar om je niet alleen de tools te geven die je nodig hebt, maar ook de ondersteuning die je nodig hebt om ze effectief te gebruiken.

Microsoft kondigt SharePoint Portal Server aan als onderdeel van het Office-productiviteitspakket.

SharePoint Portal Server 2001 wordt uitgebracht als de eerste versie van SharePoint. Het werd gebruikt voor het delen van documenten en het beheren van lijsten en pagina's.

Microsoft brengt Windows SharePoint Services (WSS) en SharePoint Portal Server 2003 uit met verbeterde samenwerkingsmogelijkheden, interface en integratie met Office.

Microsoft introduceert Microsoft Office SharePoint Server (MOSS) 2007, met verbeterde zoekfunctionaliteit, business intelligence-tools en content managementmogelijkheden.

SharePoint krijgt bredere erkenning als een krachtig platform voor samenwerking en documentbeheer.

SharePoint 2010 wordt gelanceerd met uitgebreide sociale functies, verbeterde zoekmogelijkheden en een vernieuwde gebruikersinterface.

De populariteit van SharePoint groeit en het wordt een belangrijk platform voor bedrijfsintranetten en samenwerking.

Microsoft introduceert SharePoint 2013 met verbeterde cloudintegratie, mobiele ondersteuning en sociale functies.

SharePoint Online wordt geïntroduceerd als onderdeel van Office 365, waardoor organisaties SharePoint in de cloud kunnen implementeren.

Microsoft brengt SharePoint 2016 uit met verbeterde hybride mogelijkheden, waardoor organisaties een combinatie van on-premises en cloudgebaseerde SharePoint-implementaties kunnen gebruiken.

SharePoint Online krijgt steeds meer gebruikers, waardoor het een populaire keuze wordt voor bedrijven die overstappen naar de cloud.

SharePoint Server 2019 wordt uitgebracht als de nieuwste on-premises versie van SharePoint, met verbeteringen op het gebied van gebruikerservaring, modernere sites en integratie met Office 365-apps.

SharePoint Syntex voegt nieuwe mogelijkheden en verbeteringen toe aan het SharePoint-ecosysteem door AI-functionaliteit te introduceren. Bovendien versterkt de komst van Viva Connections de integratie van Teams als samenwerkingsportaal, waarbij het SharePoint-intranet toegankelijk wordt gemaakt in Teams.

Microsoft introduceert Copilot als AI-partner binnen het Microsoft-ecosysteem, specifiek ontworpen om gebruikers te helpen hun productiviteit en creativiteit naar een hoger niveau te tillen.

Copilot integreert naadloos met de Microsoft Office Suite, waar het gebruikers in staat stelt om automatisch uitgebreide antwoorden te genereren op basis van enkele kernpunten. 

Benieuwd naar de volgende milestone?

Volg ons op LinkedIn en bezoek onze website regelmatig!