Aangezien Microsoft Teams de primaire communicatie client is geworden voor Microsoft 365 heeft Microsoft aangekondigd dat de Skype voor Bedrijven Online dienst eindigt op 31 juli 2021. Op dat moment zal toegang tot de dienst niet meer mogelijk zijn.

De beëindiging van Skype voor bedrijven Online dienst zal geen invloed hebben op Skype voor Bedrijven on-premise implementaties evenals de Skype-consumentenservice. Huidige klanten van Skype voor Bedrijven Online zullen tot de beëindiging geen wijzigingen in de dienstverlening ervaren.

Nu roept dit natuurlijk meteen de vraag op: Welk effect heeft dit op onze organisatie? 

Hoewel organisaties Skype voor Bedrijven over 12 maanden niet meer kunnen gebruiken, kan men Microsoft Teams blijven gebruiken als onderdeel van de bestaande Microsoft 365 licentieovereenkomst.

Wat moet ik doen om onze organisatie op deze wijziging voor te bereiden?

We moedigen klanten die Skype voor Bedrijven Online gebruiken aan om spoedig de upgrade naar Microsoft Teams voor te bereiden en in te plannen. Wij kunnen u hierbij ondersteunen, neem contact met ons op voor meer informatie!