Microsoft kondigt een nieuwe functionaliteit aan in SharePoint Online waarbij het mogelijk is voor auteurs om sites en nieuwsberichten in te plannen voor publicatie op een later tijdstip. Microsoft rolt dit geleidelijk uit tussen eind mei en begin juni voor targeted-release klanten.

Hoe werkt dit?

SharePoint site eigenaren hebben de optie om het tijdschema in te schakelen op de betreffende site, deze optie is standaard uitgeschakeld. Wanneer deze optie is ingeschakeld hebben site eigenaren en auteurs de mogelijkheid om een tijd en datum in te stellen voor de publicatie.

Waar dien ik rekening mee te houden?

Het is verstandig om site eigenaren te informeren dat het mogelijk is om een tijdschema te activeren en pagina auteurs te informeren dat het tijdschema gebruikt kan worden voor de publicatie, indien de site eigenaar dit heeft ingeschakeld. Ook is het belangrijk om eventuele documentatie te updaten.