Voor organisaties is het vinden en beheren van SharePoint content van cruciaal belang om de productiviteit te verbeteren. Content metadata, ook wel eigenschappen, kenmerken, termen of tags genoemd, zijn essentieel voor informatiearchitectuur, workflow en compliance.

Managed Metadata Service (MMS) levert gecentraliseerd beheer van taxonomie (hiërarchieën van tags en termen) en inhoudstypen. Tegenwoordig wordt MMS gebruikt om gestandaardiseerde gegevens aan te bieden die gebruikt kunnen worden binnen Microsoft 365.

Vanaf eind april begint Microsoft met het uitbrengen van de volgende verbeteringen aan Targeted Release klanten:

  • Een modern termbeheersysteem in het SharePoint-beheercentrum
  • Een moderne set inhoudstypen in het SharePoint-beheercentrum, voor het maken en beheren van inhoudstypen in de Content Type Hub
  • Een update van de tagging- en filterinterface voor MMS-kolommen in lijsten en bibliotheken

Belangrijk is dat deze verbeteringen geen migratie of wijziging van de gegevens (termen of inhoudstypen) in de bestaande MMS vereisen, maar nieuwe mogelijkheden voor beheerders en informatiewerkers beschikbaar stellen.