Microsoft heeft aangekondigd dat Teams nu maximaal 10.000 gebruikers ondersteunt als lid van een individueel team. De nieuwe limiet wordt in april uitgerold naar de Office 365 tenants en zou in mei wereldwijd beschikbaar moeten zijn.

De behoefte aan meer gebruikers per individueel team wordt waarschijnlijk gedreven door implementaties van Teams bij grote organisaties die de vorige 5.000 limiet gewoon te laag vinden voor hun discussies.

Teams-vergaderingen ondersteunen op dit moment maximaal 250 deelnemers en Teams Live-evenementen, die enige productie-inspanning vergen, kunnen plaats bieden aan maximaal 10.000 deelnemers, waaronder gasten en anonieme gebruikers. Het niveau van interactie bij een live evenement is veel minder dan bij een gewone vergadering, aangezien de deelnemers zich beperken tot het stellen van vragen via een gemodereerde Q&A.

Het is duidelijk dat Microsoft meer resources inzet op Teams, vooral om bedrijven te helpen bij het afstappen van Skype voor Bedrijven Online voordat de ondersteuning hiervoor stopt per juli 2021. Federatie toevoegen met de Skype-consument is een recent voorbeeld van een functie die is geïntroduceerd om de migratie te helpen.